Világszerte

Nemzetközi alapítványok

Jelenleg a világban két alapítvány létezik, amelyek – átfogó céljuk és küldetésük szerint – a védikus és szanszkrit hagyományon alapuló tanításokat és Dr. Svami Purna humanitárius munkáját végrehajtják.

Adhyatmik Alapítvány - Adhyatmik Foundation

A Pennsylvaniában (Amerikai Egyesült Államok) található alapítvány célja egy olyan központ működtetése, ahol stressz menedzsmenttel, testi-lelki jólléttel foglalkoznak. A központ mindazok számára nyitott, akik visszavonulásra vágynak, a megszokott munkájuktól kívánnak elszakadni egy időre, ezzel is csökkentve a stresszt. Az alapítvány célja lehetőséget adni az élet kérdéseinek kutatására, a megfontolt kontemplációra. Programjaik között jóga órák, egészségmegőrző programok, pozitív életszemléletet fejlesztő foglalkozások, és más, a mindennapi munkát támogató csoportok találhatók.
Az alapítvány számos jótékonysági kezdeményezést indított útjára, amelyekhez a világ bármely tájáról lehet csatlakozni. Minden kezdeményezés közös célja, hogy egy kiegyensúlyozott, egészséges élethez segítse az embereket. A cél a tudás kapuinak megnyitása annak érdekében, hogy az emberek kortól, nemtől, származástól, kultúrájuktól függetlenül javíthassák egészségüket, nagyobb boldogságra tegyenek szert az életükben.

A Béke Temploma - Sanctuary for Peace

Egy hely a harmóniáért, az inspirációért. Egy egyetemes találkozóhely a világ bármely pontjáról érkező embereknek, hogy a harmónia, a menedék és az inspiráció légkörében ünnepeljék az örök lélek nagyságát. A szentélyt az emberiség számára alapították a himalájai Mester, Dr. Svami Purna irányítása alatt.

Nemzetközi kezdeményezések

Purna egészségrendszer

Az ősi védikus és ajurvédikus rendszereken alapul, középpontjában a megelőzés és hosszú távú egészség fenntartása áll. Az élet fizikai, érzelmi, mentális és lelki vonatkozásainak kiegyensúlyozására szolgáló, időtlen elveket alkalmazó egészségirányítási rendszer, amely a tartós egészség és boldogság alapjait építi fel.

ParaNadam

A ParaNadam együttes a védikus tanításokból indul ki, zenéjük segíti a belső harmónia kialakítását és fenntartását, lecsendesíti az elmét. Spirituális zene a kiegyensúlyozott életért, szeretet és inspiráció a léleknek.

 

 

 

Jótékonysági programok

A Gangesz és a Himalája védelme
Save Ganga Save Himalaya
A Gangesz és a Himalája a Földbolygó két mélyen spirituális megnyilvánulása. A küldetés célja a folyó és a hegység ökológiai védelme, valamint az emberek tanítása a harmonikus, dharmán alapuló életre.

Humanitárius támogatás
Humanitarian Relief

A védikus tanítások mellett az Adhyatmik Alapítvány általános, világszintű célkitűzése az, hogy gyakorlati támogatást nyújtson ott és akkor, ahol és amikor az szükséges.