Telecast 2016. június – 4. rész

Figyelem, figyelmeztetés
Ezeket a kérdéseket időről időre fel kell tenni magunknak, ezért vannak a szatszangok. Nagyon fontosak, ezért mindig azt javaslom, ha nem naponta, akkor egyszer hetente, ha nem hetente, akkor havonta, ha nem havonta, akkor évente kétszer, vagy akár évente egyszer, attól függően ki hogyan tud részt venni rajta. Minél jobban tudunk részt venni ilyen együttes szatszangon, akkor mindenféle problémát el tudunk kerülni, így fájdalmat, szenvedést, minden fizikai fájdalmat.
Én már nagyon sok jó és nagyon világos tanácsokat adtam annyi embernek, de nagyon sokszor a tanácsot nem követték, figyelmen kívül hagyták, nem vették komolyan. Nagyon sok egyéni életet láttam már, amikor csak bóklásztak. Próbáltam az embereket sokszor figyelmeztetni, de nem figyeltek az én figyelmeztetésemre. Nagyon sok ember szenvedett már és szenved, mert nem figyeltek. Az életben nagyon sok a jelzés, a testünk is nagyon sokat figyelmeztet, mondja nekünk, legyünk óvatosak. Egyik betegség sem jön a testünkbe csak úgy hirtelen, ez csak egy mítosz, hogy így történik. Minden betegség ad előre figyelmeztetést, minden negatív történés előre fog adni egy kis figyelmeztetést és jelzi, hogy figyelj oda légy szíves. De ha mi figyelmen kívül hagyjuk a figyelmeztetést, akkor természetesen nagyon nagy árat kell fizetnünk érte. Tehát 99 %-ban a bajokról sokkal, sokkal korábban előre kapunk figyelmeztetést, hogy vigyázzunk, de az ember nem figyel oda. Néha az ego mondja: ó, nem érdekes, erős vagyok, fitt vagyok, sikeres vagyok, miért is érdekelne. Néha azt mondjuk, hogy nagyon elfoglaltak vagyunk nincs rá időnk. A kérdés az, hogy az életünkben minek van prioritása, minek van elsőbbsége számunkra. Ha nincsenek prioritásaink, akkor az idő nem a mi oldalunkon áll, ha megfelelő prioritással rendelkezünk, akkor az idő a mi oldalunkon van. Mindig vannak jelzések előre, hogy baj készülődik, mindig, mindig. Persze amikor az ember a szellemi gyakorlatokat is végezi, akkor a Szatguru rávilágít a problémákra. Lehet, hogy nem direkt módon teszi ezt, mert a Szatgurunak arra is kell gondolnia, ha direkt szólna valamiért, akkor lehet, hogy nagyon felizgatja a követőt, az emberek megsértődnek és akkor nem produktív ez a hozzáállás. A tanításban nagyon, nagyon sokszor erre rávilágítok, az egyfolytában tartó tanítások során a kérdések nagy részére felmerül. Az egyfolytában zajló tanítások során, ha a Szatgurura a kereső nem figyel, akkor persze a dolgok rosszul mennek majd. Ezért a szatszang nagyon fontos, ahogyan javaslom a szatszangot minden héten tartsuk. Ha nincsen módunkban szatszangot tartani minden héten egyszer, akkor legalább találkozzunk hasonló gondolkozású emberekkel, akik a teljes életre törekednek. Ővelük is lehet szatszangot tartani, és bármikor, amikor van rá lehetőségünk, ne hagyjuk ki a szatszangot, mert a szatszang életfontosságú forrás ahhoz, hogy egyensúlyt hozzunk az életünkbe. Persze a folyamatos tanítást, akár a telecaston keresztül, vagy személyesen, vagy ha más módon történik, vagy elmenni egy szemináriumra, vagy kontempláció útján, ezek nagyon fontos gyakorlatok, ezeket az ember, ha teheti, ne hagyja ki. Persze szeretettel és odaadással tesszük ezeket, az embernek divotinak, odaadónak kell lennie.

A divoti, a kereső, a szerető tanítványnak része az odaadása. Ezeket a dolgokat az életben nagyon fontos követni, tehát fontos tudni, hogy mik a mi prioritásaink. A világ vonzása az továbbra is van, a világ továbbra is zajlik, mint ahogyan eddig is zajlott, és a világ továbbra is fog úgy zajlani, ahogy eddig is zajlott, de meg van a lehetőségünk, hogy válasszunk és a ramradzsot behozzuk az életünkbe. Ha a hasonló gondolkozású emberekkel vagyunk együtt, akikkel egy hullámhosszon vagyunk, akár ha társak vagyunk, akár ha a családról beszélünk, vagy egy kis csoport vagyunk, hogy ha ugyanazon a hullámhosszon vagyunk és harmóniában tudunk egymással dolgozni és békében, akkor mi abban a ramradzsot meg tudjuk valósítani. Nem kell várnunk a világra, hogy a világ alakuljon ramradzsá, mi már élvezhetjük a ramradzsának a gyümölcsét a saját életünkben, minden nap. A világ persze csak akkor fog változni, amikor a kollektív tudatosság fog megváltozni. Ebben a pillanatban a világ annyira zavart, a világ olyan sok szinten zavart, talán ez a világnak egy tisztuló folyamata, talán a világnak ezen a tisztító folyamaton át kell mennie. De nekünk nem szükséges ennek a világnak a részeseivé válnunk, mi a saját gyönyörű ramradzsunkat meg tudjuk valósítani és tudjuk élvezni, tehát nem kell, hogy minket a rossz, a csúnya világ magával ragadjon. Lehetünk egy párhuzamos világban is, ahol egy gyönyörű élet zajlik, tehát nem kell részeseivé válnunk a csúnya világnak, mi részesei lehetünk a gyönyörű világnak, a gyönyörű álmoknak, ahol ünneplés történik.

Most ez alkalommal üzenetemet, áldásomat küldöm azok számára, akik szenvednek, akár fizikailag, akár érzelmileg szenvednek. Velük vagyok, semmi kétség, hogy velük vagyok, hogyha rám hangolódnak, akkor velük vagyok, a gyógyító energia velük van, hogy meggyógyítsa őket, és újból egyensúlyban lesznek majd, hogy tudják követni majd az utat. Mert az élet tulajdonképpen mi is? Ha nem követjük a harmonikus utat, ha nem sétálunk a szellemi utunkon, akkor miről szól az élet? Az összes gyógyító energiámat küldöm, hogy egyensúlyt hozzon a számunkra, hogy az összes jó energiát hozza számunkra. Az összes olyan elem, amely számunkra káros, azok csökkenjenek, hogy semmi erejük ne legyen arra, hogy nekünk kárt okozzanak. Azok az elemek, amelyek számunkra hasznosak, azok erősödjenek fel, hogy meggyógyítsanak minket, a testünket és az elménket, az összes érzékünket, hogy a magasabb célok eszközeivé tudjunk válni, hogy elérjük a szeretetet és a teli hold ünneplését is. Elérjük, ahogyan Krisna is ünnepelte a teliholdat, ahogyan Krisna a millió gopival ünnepelte ezen a bolygón, ezen az univerzumon. Tehát ünnepeljük az életet, az élet ünneplése nagyon fontos, naponta, hetente, havonta, hogy ne felejtsük el, hogy az életet ünnepelni kell, élvezni kell, és meg kell tapasztalni a szeretetet az odaadást és a Ganga folyó tudásában kell megfürödni. Mindenki szívében a Ganga folyik, hogy érezzük a Gangának ezt a folyását, azért van a Jai jai Ganga mantra, hogy a Ganga jöjjön a szívünkbe, és elménkbe, hogy gyógyítsa meg a testünket meg elménket, gyógyítson meg mindent, az összes betegség távozzon, az összes negatív elemet távolítsa el, amely a fizikai testnek és elmének kárt okozna. A Gangát a szívünkben tartva segíti az egészségünket megtartani, Ganga Anya gyógyító vize van a szívünkben. Nagyon fontos a
Jay jay Jagadambe,
Jay jay Gangae,
Jagadambe, Hare Ganga
Hare jagadambe
mantrát énekelni.