Telecast 2015. október – 2. rész

Mi az igaz?
Amikor az emberi szinten valami drasztikus történik, az nagyon fájdalmas. Érheti az embert sértettség, düh, idegesség, de ekkor alkalmazni kell a tudást. Amikor emberi szinten valami váratlan, megdöbbentő, hihetetlen történik, akkor az elme zavart lesz. Mi az igazság? Ez az igazság? Vagy valami más az igazság? Az emberek egymást kérdezgetik, hogy mi az igazság? De így csak több pletyka, szóbeszéd és zavar jön létre. Egymás kérdezgetése se segít, mert ha mindenki a sötétben van, hogy tudná, merre van a fény? Ilyenkor kell a tudást alkalmazni. A tudást, mely annyira értékes, annyira jó.

Láss keresztül Maya fátylán!
Az elmét a Maya zavarja meg. Hogyan lássunk túl a zavartságon és a Mayán?
A tudás nagyon fontos. Amikor az emberi szinten a kettősségben vagyunk, minden nagyon fájdalmas tud lenni. És nagyon nehéz túljutni rajta, legyőzni a fájdalmat. De Isteni szinten ez a tanulási szakasz. A tisztulás folyamata. A növekedés folyamata. Amikor legyőzünk valamit. Az igazság meglátásának a folyamata. Emberi szinten a kétség, félelem, zavartság és az összes negativitás időszaka, de Isteni szinten ez egy hatalmas tanulási folyamat.

Sok megdöbbentő dolgot láttam már, nagyon sokszor. Soha nem lepődöm meg azon, hogy Maya mit tartogat még. Soha nem döbbenek meg rajta, mert a Maya egyfolytában próbára teszi az embereket. Különösképpen, amikor az ember a szellemi utat követi. Akkor Maya kibontakozik. Biztosra akar menni, hogy mennyire vagyunk állhatatosak, erősek, elhivatottak, komolyak. Mennyire vagyunk határozottak. Maya dolga, hogy próbákat tegyen az emberek elé. A mi dolgunk, hogy a szadharmát, az igazságot, a tudást, a tanítást kövessük. A csodálatos tanítást, amit oly sokszor kaptunk. A sok gyönyörű élményt, amiben részünk volt közvetlenül Svamijival. Azok az örömteli percek, azok a gyönyörű tanítások legyenek a fény, mely az útunkon irányít minket. Nem pedig a zavarodottság, nem a pletyka, nem a „ki mit mondott” és a „ki mit csinált”. Az Isteni tanítás örök, értékes és felbecsülhetetlen. A világ tökéletes lehet, és mindenki számára pozitív.

A bölcsesség vezessen!
Tehát a tanítás az iránytadó fény, az irányító szellem. Ha az ember elfelejti a tanítást és a tudást, a négy elem van próbára téve. És a türelmetek is. Mennyit értettetek meg? Mennyire értékes számotokra a saját szadharmátok? Ez van próbára téve.
Emberi szinten sok fájdalom és szenvedés van. Minden kapcsolat, bármilyen kapcsolat felbomlása, szétválása fájdalmas. Akár családban, akár családon kívül, az elváláson átmenni nagyon fájdalmas folyamat. A kiábrándultság és a csalódottság, amin ilyenkor keresztül megyünk. De ugyanakkor ezek nagy lehetőségek a tanulásra és a fejlődésre, és az igazsághoz való elkötelezettségünkre, a növekedésre.

Milarepa
Bármikor bárki visszaeshet. Különösképpen, amikor minél inkább ki vagyunk téve az Isteni energiának, a visszaesés folyamata intenzívebb. Elmeséltem nektek Milarepa történetét. Amikor Milarepa elment szadgurujához, Maropahoz, és fel kellett építenie a házat, majd lerombolnia, akkor azt gondolta Milarepa, hogy Maropa nem lehet a szadguruja, mert az egésznek nem volt értelme számára. Amikor elfutott, egy tanítvány társa megértette vele, hogy ez egy folyamat, amin át kell mennie, hogy megerősödjön, és a múlt karmája elégjen. Végül Milarepa ráébredt, hogy milyen ostoba volt, és visszament, hogy tudást szerezzen.