Telecast 2015. október – 3. rész

Az ego legyőzése
Sok történetet mondtam el nektek. Ma emlékeztetni akarlak benneteket arra, amit már elmagyaráztam. Egyikőtök emlékeztetett az egér történetére, mely a „So you shall know the truth” című könyvben van. A nagy bölcs, a jógi megmentette az egeret a macska elől. Megszánta, megsajnálta. Azt mondta: „Légy macska.” Macska lett. Ez egy hosszú történet. A macska kutya lett, aztán oroszlán lett, és amikor oroszlán lett, úgy döntött, hogy megsemmisíti teremtőjét. És amikor ugrani akart, hogy megölje a bölcset, a bölcs így szólt: „Gyermekem, nem érdemled meg, hogy oroszlán légy. Légy újra egér.”

Ez egy nagyon találó történet arra, amikor az emberek a saját életük ellentmondásaival találkoznak. Időről időre, amikor az ego és arrogancia előtérbe kerül, fontos a tudás. A próbatételek alatt emlékezzünk a Svamijival töltött percekre, alkalmakra. Az elvonulások idejére, a személyes találkozásokra, a telefonbeszélgetésekre, mert ezek a legértékesebb momentumok. Ezeket meg kell őrizni, ezek kell, hogy irányítsanak minket. Mert ezek a mi közvetlen tapasztalataink. A „ki mit mondott” nem módszer, melyet alkalmazhatunk. De amit a szívünkben magunk tapasztaltunk, az a legfontosabb.

Húzd meg a határt!
Mindenki húzza meg a lakshmanrekhat. A lakshmanreka az a vonal, melyet a magunk érdekében meg kell húznunk. Hogy mit tegyünk, és mit ne tegyünk.
A lakshmanrekanak a Ramayanaban van a története. Amikor Rama elment az erdőbe az arany szarvas után, Rama megkérte Lakshmant, hogy védelmezze Szitát. Később Szita elkezdett aggódni és megkérte Lakshmant, hogy menjen és keresse meg Ramát, mert Rama bajban van. Lakshman megpróbálta meggyőzni Szitát, hogy Rama nem lehet bajban, mert Rama Rama. De Szita ragaszkodott hozzá, hogy Lakshman elmenjen. Mielőtt Lakshman elment, húzott egy vonalat és megkérte Szitát, hogy ne menjen a vonalon túl, mert az egy védővonal, és ha átlép rajta, katasztrófa történik. Lakshman elment. Ravana, a démon jött alamizsnát kérni, és amikor Szita oda akarta adni, Ravana azt mondta, hogy nem tudja elfogadni az alamizsnát, mert a vonalot túl van. Szita nem gondolkodott sokat, átlépte a vonalat, és Ravana elrabolta. Azóta a lakshmanreka nagyon fontos.

Mindenkinek meg kell húznia a lakshmanrekát, a határt, hogy mit tegyünk, és mit ne tegyünk. Mit mondjunk, és mit ne mondjunk. És minden alkalommal, amikor meghúzzuk a lakshmanrekát, és azon belül vagyunk, akkor a biztonságunk, védelmünk, fejlődésünk garantált. De bármikor, amikor átlépünk rajta, akkor katasztrófa történhet. Nemcsak magunkat pusztítjuk el, hanem másokat is, akikkel kapcsolatban vagyunk. Mindenkinek fegyelmeznie kell magát.
Irányítsd magad!
A törekvő tanítvány – nem mondom, hogy tanítvány, mert tanítványnak lenni nagyon nehéz feladat, és nagyon könnyen mondjuk, hogy Jézusnak milyen sok tanítványa volt, de amikor szüksége volt rájuk, senki nem volt ott – …

Vágyunk a Ramraj-ra, a gyönyörű pillanatra, mégis, amikor megteremtődik, akkor az emberek tragédiája, hogy el akarják pusztítani azt. Ez egy érdekes jelenség is. Vágynak az emberek egy gyönyörű kapcsolatra, és amikor megtörténik, el akarják pusztítani azt. Vágynak az emberek gyönyörű élményekre, és amikor megtörténik, elpusztítják azt. Ez az embereknél nagyon különös.

A világban van a vágy, sok vágy. Amikor a vágy kikerül az ellenőrzésünk alól, amikor nem teljesedik, akkor jön a düh, a frusztráció, a depresszió, és ezek következményeként az elme pusztul. És amikor az elme elpusztul, az ember önmaga ellen fordul és azok ellen, akikkel kapcsolatban van.
Krízishelyzetben irányítanunk kell magunkat.