Telecast 2015. október – 7. rész

A problémák megoldása
Mindig megoldás, ha megbeszélitek a kérdéseket a szadguruval. Mindent meg lehet oldani megértéssel. A megoldás lehet, hogy nem az lesz, ami nektek tetszik, de mindig van megoldás. Nem hiszek abban, hogy nincs megoldás. Minden problémának van megoldása attól függetlenül, hogy milyen kicsi vagy milyen nagy a probléma. A világ összes problémájának van megoldása akár személyes, akár nemzeti, akár nemzetközi a probléma. A megoldás lehet, hogy nem a ti szájatok íze szerinti, de mindig ott a megoldás. És én mindig kész vagyok arra, hogy megtaláljam a megoldást a tanuló számára, vagy azok számára, akik azt állítják, hogy engem követnek, vagy azt mondják, hogy a tanítványaim.

Mit jelent tanítványnak lenni?
Bár a tanítvány a fegyelmezettséget jelenti, a test, az elme, az érzelmek, saját magunk fegyelmezettségét. Ez a tanítvány. A tanítvány nem azt jelenti, hogy mestere van valakinek. A tanítvány akkor igazi, amikor követi a mestert. Néha, amikor valaki kijelenti, hogy átadja magát, odaadja magát, ez megkérdőjelezhető, mert nem igaz. Meddig mehet ez így? Meg kell vizsgálni, hogy miért mondja ezt valaki. Ha pedig mondjátok, akkor annak nagy a felelőssége, az nagy elkötelezettség, a legnagyobb elkötelezettség.

Sokszor kérik tőlem az emberek a nagy felelősséget, hogy bízzak meg bennük. Nézzük meg! Soha nem ígérek semmit senkinek. Segítek az utadon. Az eredmény azonban tőletek függ, mit tudtok megtenni. A ti erőtökön, energiátokon. Nem tudom megígérni az eredményt, ha nem működtök együtt. Ez nehéz, ha felelősségteljes ember vagy, nem követelhetsz. Az együttműködéstől függően, és hogy mennyire követitek a szadharmát, az Isteni Törvényt, az nagyon sok mindentől függ. Óvatosan kell kijelenteni és ígérni.

Honnan tudod, hogy jó úton jársz?
Én megszoktam a dicséretet, a virágot, a felajánlásokat és sok mindent, amit nekem ajánlottak. De azt is megszoktam, hogy sokszor támadnak. Ez természetes, hogy ha valaki bármi miatt nem elégedett, akkor támad. Ez egy emberi megnyilvánulás, nem kellene senkinek se csodálkoznia rajta. Ez a Kali juga és nagyon nehéz a Kali jugában élni, mert nagyon sok minden szennyezi az elmét. A legjobb a tudást, a bölcsességet alkalmazni és emlékezni a tanításra.

Minden kapcsolatotok, mely ezeken a gyönyörű élményeinken alapul, a legjobb bizonyítéka annak, hogy a helyes úton vagytok. A többi nem számít, hogy ki mit mond, ki mit gondol, ki mit tesz, ezek mind nem számítanak. Ami számít, az a ti közvetlen tapasztalatotok, és amit ezek mutatnak, ahogy a szívetekben érzitek. Éreztétek az örömöt, együttérzést, és ezek kellenek, hogy eltökéltségetek alapjai legyenek. A pozitív energia és szeretet megmarad.

Minden szeretetem a tiétek. Azt szeretném, ha mindannyian boldogok lennétek, kövessétek az igazságot, alkalmazzátok a tudást, ne gabalyodjatok bele a negativitásba, zavartságba. Az elme zavartságát nagyon sokszor külső erők befolyásolják, mint a pletyka és a rosszindulat. Tekintsetek a szívetekbe! Milyen gyönyörű élményben volt részetek! Akkor, amikor szívetek nyitott volt és szeretetteljes volt, és úgy éreztétek, hogy Ramraj van a szívetekben, emlékezzetek ezekre a felemelő percekre! Ezek nagyon fontosak, hogy kapcsolódjatok a szadguruhoz. Semmi más nem fontos. Mélyen veletek érzek, szeretetem végtelen. Amint mondtam, olyan vagyok, mint az óceán. Korlátlan együttérzés és szeretet van bennem.

A veszteségek kezelése
Minden emberi veszteség nagy tragédia. Emberi szinten nagyon szomorú, hogy amit úgy képzeltünk, hogy a jövőben majd igazán reprezentálhat minket a tudás terjesztésében, elveszett. Ez egy fájdalmas folyamat emberi szinten. Ugyanakkor Isteni szinten ez egyfolytában megtörténik. És újra meg újra meg fog történni. Ne gondoljátok, hogy ez volt az utolsó. És ha nem körülöttem fog megtörténni, akkor a családotokban, a barátaitoknál, a munkahelyeden. A világ ilyen. Erősnek kell lennetek az úton! Eltökéltnek kell lennetek, hogy bármi történjen az életben, bármi ellentmondás, bármi zavar, az nem fog eltántorítani titeket a szellemi útról. Tanulni és növekedni fogtok. A zavartságotok nem állít meg titeket a haladásban.

Amikor ráléptek a szellemi útra, amikor kapcsolatba léptek a szadguruval, a tudással, akkor minden fel fog gyorsulni. Ami általában 50 év alatt történne meg, az mind megtörténhet egy év alatt. Nagyon sokan, akik kapcsolatban állnak velem, nagy szenvedésen és fájdalmon mentek át a családjukban, barátaikkal, saját testvérükkel, rokonaikkal. Egymást elárulták. Ez egy jelenség a szellemi úton, hogy minden előjön és felgyorsul. Az ember azt gondolta, hogy egy szép időszak kezdődik az életében. Így is lesz, de először az összes negatív dolognak felszínre kell jönnie. Egy teljes, mindent átfogó tisztulási folyamat történik. Először a negatívumok jönnek elő. És ha ezen túlvagytok, akkor kezdenek el a pozitív dolgok történni. És megtörténnek. Tehát nem meglepő, hogy az úton nagy krízisbe kerültök. Ez nagyon sokakkal előfordult már, akik velem kapcsolatba kerültek. Szeretnék mondani példát, de ezt nem tehetem meg.

Olyan sokminden jött a felszínre, ami rejtve volt, elnyomva volt. A szellemi úton ezek hihetetlen gyorsan a felszínre kerültek. Ne kedvetlenedjetek el! Mindannyian tiszták vagytok a szivetekben és ezt a tisztaságot kell előhoznotok. Ne engedjétek a hét főbűnt eluralkodni! A legjobb tulajdonságaitok uralják szíveteket, a szeretet, a tudás utáni vágy, a szellemi keresés. Szívetek kapcsolódjon elmétekhez, elmétek a korona csakrához. Növekedésetek ne álljon meg, boldogság utáni keresésetek folytatódjon! Ne gondolkozzatok másképp utatokról! Kívánom, hogy mindenki lássa a fényt. Nagyon fontos, hogy ne gyűlöletben éljetek, hanem szeretetben. Még a hétköznapjaitokban se legyen gyűlölet a szívetekben, hanem szeretet és együttérzés!

Ami engem illet, mindenkivel együttérzek, akik az úton járnak. És akik nem járnak az úton, remélem egy nap ők is követik a boldogság és egyensúly útját, és nem éri őket fájdalom és konfliktus az úton.

Utatok legyen a boldogság, béke, megbékélés, harmónia útja! Támogassátok egymást!