Kiegyensúlyozott jóga

A Dr. Svami Purna által írt könyv azért kapta a Kiegyensúlyozott jóga címet, mert bár a hangsúly a Hatha Jógán, a fizikai test jógáján van, útmutatást, tanítást és egyszerű gyakorlatokat nyújt a mentális és emocionális fejlődés és növekedés elősegítésére. A könyv tartalma úgy lett összeállítva, hogy segítsen megállni a helyed magaddal és a környezeteddel szemben, úrrá lenni a fesztültségekkel teli napi életfeltételeken. A könyv irányt mutat, segít célod elérésében és az életben való beteljesülésben.
A feladatok úgy kerültek összeállításra, hogy mind tartalmazzák a fizikai gyakorlatok (ászanák) és légzőgyakorlatok (pránajáma) kombinációit, a lazítás (relaxáció) különféle módozatait, valamint néhány elmélkedésre késztető gondolatot, egyszerű fegyelmezéseket, ötleteket az étkezési szokásokkal kapcsolatban, valamint praktikus koncentrációs és meditációs gyakorlatokat. És noha megvan a vezérlő gondolat, téma vagy elv minden hétre – ami a testtartásokban nyilvánul meg –, a válogatott gyakorlatok mindig kiegyensúlyozottak és a gyakorló teljes lényének használnak.
A 12 hetes program segítséget nyújt a kiegyensúlyozott életvitel megvalósításában. A szorgalmas gyakorlás meg fogja hozni az eredményt, a legjobbat fogja feltárni benned.
A könyvben leírt testtartások egyaránt jók férfiak és nők részére, hacsak másként nincs jelezve. Ha bárkinek bármi kétsége lenne bármely gyakorlat végrehajtása során, ne habozzon konzultálni orvosával.