Bölcs életvitel 1.

A könyv olyan rövid előadásokat tartalmaz, amelyek segítenek a mindennapi életben való eligazodásban, a belső harmónia és béke megőrzésében. A kiadványt forgatva feltöltekezhetünk energiával, megerősíthetjük magunkat, hogy a hétköznapokon, a nehéz helyzetekben is helyt tudjunk állni.

A kiadó előszava:

Dr. Svami Purna egy hiteles élő tanító, aki érthetően magyarázza el az azokat a spirituális tanításokat, amelyek örök és egyetemes jelentőséggel bírnak az emberiség számára. A tanítóknak két nagy csoportját különböztethetjük meg:
• Az egyikbe azok a tanítók tartoznak, akik elméleti és bibliográfiai tudással rendelkeznek, akik az életben már elértek valamit, és tudományos tevékenységük révén elismerésre tettek szert a világban, de nem gyakorolják, amit tanítanak.
• A másik csoportba azok a tanítók tartoznak, akik a hagyományos spirituális nevelés és a tanítások gyakorlatba való átültetése, megélése által hatalmas tudásra és bölcsességre tettek szert, és akik életüket azon alapelvek szerint élik, amelyeket tanítanak.
Az itt olvasható válogatott előadások segítségével az életvitelre vonatkozó különféle kulcs fogalmak – életvezetési tanácsok – tárulnak fel. Az előadások az eredeti védikus és szanszkrit tanításokon alapszanak. A gyűjtemény az egyetemes igazságot, örömöt és spirituális beteljesülést keresők útikalauza. Svami Purna előadásai alatt különböző csoportokhoz, különböző nemzetiségű, vallású és hátterű emberekhez szól, tanításai során különféle kultúrákkal kerül kapcsolatba. Vezetésével az emberek az élet egy érthetőbb, teljesebb dimenzióját érhetik el.
Az értekezések különféle alapvető témákat dolgoznak fel, s ezek a magyarázatok lehetőséget adnak az olvasó számára, hogy megértse ezek üzenetét.
A kiválasztott előadások közül néhány egy adott témát vagy tárgykört jár be, míg más tanítások a jellegzetes kérdés-felelet formában íródtak, úgy, ahogy eredetileg az igaz tanítók adták át az élő tudást. Mindegyik előadás gyakorlati jelentőséggel bír valamennyiünk számára, akik megtapasztaljuk az élet hullámhegyeit és –völgyeit, és akik a spiritualitást gyakorolva próbáljuk élni életünket. Az olvasót segítendő, a legfontosabb kifejezéseket és azok magyarázatát összegyűjtöttük a szójegyzékben, illetve bővebben kifejtve megtalálhatóak az előadásokban.
Olvasóink között bizonyára akadnak olyanok, akik ismerik Svami Purna műveit. Mások számára ez a mű lehet az első találkozás Svami Purna tanításaival. Minden olvasó számára egyedülálló élményt nyújt a kötet világos tanításainak megértése. Svami Purna az egyetemes tudást képviseli, amely minden határt átlép, s ezáltal igazi világtanítóként áll elénk.

Dr. Linda Spedding

Kiadja: Purnatirth Jógaközpont Alapítvány
Kiadás éve: 2007.
Megrendelhető: info@purnatirth.hu

Vélemény, hozzászólás?