Mandalák / Mandalas

11.jpg


Cikkek
Irányítsd önmagad!

Nagy a felelősségünk önmagunk irányítása terén. A vihart az erősek élik túl. Mint Nóé bárkájában. Noé az árvíz idején a természetes szelekciót akarta. Hogy csak az erősek tartsanak vele. Ez a szellemi út és szellemi energia követésének folyamata. Erőre van szükség. Mindannyian ismerjük a hét főbűnt. Lustaság, irigység, kevélység, harag, torkosság, fösvénység és bujaság. Ha nem érzitek a szellemi aspektusokat, akkor ez a hét tulajdonság veszi át az uralmat. És ha a szívetek és elmétek ezekkel a tulajdonságokkal van tele, nem érezhetitek a boldogságot. Ezt nagyon fontos megérteni.

Bővebben...
 
Mi az igaz?

Amikor az emberi szinten valami drasztikus történik, az nagyon fájdalmas. Érheti az embert sértettség, düh, idegesség, de ekkor alkalmazni kell a tudást. Amikor emberi szinten valami váratlan, megdöbbentő, hihetetlen történik, akkor az elme zavart lesz. Mi az igazság? Ez az igazság? Vagy valami más az igazság?  Az emberek egymást kérdezgetik, hogy mi az igazság? De így csak több pletyka, szóbeszéd és zavar jön létre. Egymás kérdezgetése se segít, mert ha mindenki a sötétben van, hogy tudná, merre van a fény? Ilyenkor kell a tudást alkalmazni. A tudást, mely annyira értékes, annyira jó.

Bővebben...
 
Káli juga

Szívünk gyógyuljon meg. Elménk gyógyuljon meg. Fülünk gyógyuljon meg. Nyelvünk gyógyuljon meg. Az összes érzékszervünk gyógyuljon meg és hangolódjon rá az Isteni energiára, az Isteni erőre. Most a Káli juga van, ezen kontempláltam, és a Káli jugában sok minden, sok ellentmondásos dolog történik. Sok megnyilvánulás megdöbbentő, hihetetlen, váratlan. Ez az a része az időnek. A Káli juga minden értelemben az ellentmondást képviseli.

Bővebben...
 
Mindennapi bölcsesség

Indiában mielőtt ételt esznek, felajánlják. Tuvadiam bastu govinda – minden a tiéd mondják, praszádként veszem, hogy számomra táplálékot vegyek. És átadom magam Bramhának ami bennem van és benned van. Ez az átadás, felajánlás, az istenség tette, cselekedete. Az összes aspektus integrálódik. Minden, ami isteni tett, bármi, amit teszünk, az része a szádhanánknak, a tapaszjánknak, a szellemi gyakorlatunknak. Minden a növekedésünkké válik, és mi azokon keresztül növekedünk és azok is növekednek rajtunk keresztül. Integrált, teljes cselekedet. Még egy sétálás is meditációvá válik. Az alvás szamádhivá válik. Amikor minden tettünk azzá válik, akkor sétakor azt mondjuk, hogy én tehozzád sétálok. Amikor beszélünk, akkor energiát hívunk elő. Bármit is teszünk, beszélünk, sétálunk, mind a mi növekedésünket szolgálja. Nincsenek krízisek, problémák, bűntudatunk, sajnálkozás, mert minden cselekedetünk a magasabb elveken alapul.

Bővebben...
 
Jantra, mantra, tantra

Az indiai klasszikus filozófiában három kategóriát írnak le: jantra, mantra, tantra. A jantrában látjuk a szimbólumokat, amelyek az élet, a kozmosz magyarázzák meg. Van a mantra, a misztikus erő, gyökér, mag formájában, ami előhívja az energiát. Amikor azt ismételgetjük, hogy Krisna, Ráma, akkor Krisnának figyelnie kell, hogy mi ezt megmutatjuk. Az ember, ha sokat mondja, akkor csak figyelnie kell, csak odamegyünk, hogy segíthetünk. A mantra ereje hatalmas. Előhívjuk a belső, a kozmikus energiát, a bennünk szunnyadó energiát előhívjuk ezáltal. A jantrának és a mantrának is sok osztálya van, különféle aspektusokkal foglalkozik. Több millió mantra van, az ember saját egyéni fejlődése szerint vannak kialakítva a mantrák.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in