Mandalák / Mandalas

7.jpg


Cikkek
Júniusi telehold

Egy purnima idejében vagyunk, a június hónapi  teliholdban . A  purnima azt jelenti, hogy teljes telihold, most ebben vagyunk, és mint a Gangesz a Himalájából ered közben felduzzadva, keresztülfolyik az országon az Óceánig.
A júniusi telihold, a Gangesz feldúsulásának a teliholdja. Ilyenkor több millió ember megy a Gangeszbe megfürdeni. A Gangeszből vizet is gyűjtenek az emberek és nagyon sok helyre, sok thirtára utaznak  ilyenkor, elzarándokolnak a Gangesz vizéhez, a Shiva templomokhoz, és ott különböző ceremóniákat végeznek el.

Bővebben...
 
Az ego legyőzése

Sok történetet mondtam el nektek. Ma emlékeztetni akarlak benneteket arra, amit már elmagyaráztam. Egyikőtök emlékeztetett az egér történetére, mely a „So you shall know the truth” című könyvben van.  A nagy bölcs, a jógi megmentette az egeret a macska elől. Megszánta, megsajnálta. Azt mondta: „Légy macska.” Macska lett. Ez egy hosszú történet. A macska kutya lett, aztán oroszlán lett, és amikor oroszlán lett, úgy döntött, hogy megsemmisíti teremtőjét. És amikor ugrani akart, hogy megölje a bölcset, a bölcs így szólt: „Gyermekem, nem érdemled meg, hogy oroszlán légy. Légy újra egér.”

Bővebben...
 
A problémák megoldása

Mindig megoldás, ha megbeszélitek a kérdéseket a szadguruval. Mindent meg lehet oldani megértéssel. A megoldás lehet, hogy nem az lesz, ami nektek tetszik, de mindig van megoldás. Nem hiszek abban, hogy nincs megoldás. Minden problémának van megoldása attól függetlenül, hogy milyen kicsi vagy milyen nagy a probléma. A világ összes problémájának van megoldása akár személyes, akár nemzeti, akár nemzetközi a probléma. A megoldás lehet, hogy nem a ti szájatok íze szerinti, de mindig ott a megoldás. És én mindig kész vagyok arra, hogy megtaláljam a megoldást a tanuló számára, vagy azok számára, akik azt állítják, hogy engem követnek, vagy azt mondják, hogy a tanítványaim.

Bővebben...
 
A viták kezeléséről

Sokan kérdezik, hogy ha vitájuk van emberekkel a magánéletben, a munkahelyükön, mit tegyenek. Az a tanácsom, hogy ha el kell válni, akkor azt méltósággal tegyék. Akik követték a tanácsomat, ők nagyon boldogok. Azt tanácsolom, hogy békében, barátságban váljanak el az emberek. Emlékezzenek azokra az időkre, amikor szép volt az egymással való közös élet. Ne váljanak el gyűlöletben,  rossz akarattal, hanem békében, szeretetben. Sok házaspárnak javasoltam a válásukkor, hogy méltósággal váljanak el. Oldják fel a különbségeiket. Ha menni kell, menjenek méltósággal, békével és szeretettel. Ne felejtsék el az együtt eltöltött szép időszakot. Békéljenek meg egymással, ne legyen bennük gyűlölet, mert az egész életükben kísérteni fogja őket, és újra és újra vissza fog térni. Akit szerettünk, azt a személyt nem lehet egyszer csak gyűlölni. Ez nem reális. Meg kell kérdőjelezni magunkat, ha ezt érezzük. Miért érzem ezt? Mi a motivációm? Miért teszem ezt? Nagyon el kell gondolkodni ezeken. És ezt csak saját magunk tehetjük meg. Ha valaki mást kérünk meg erre, védekezni fogunk. Vagy keressünk valakit, aki semleges, objektív a témában, és jó tanácsot tud adni. Mindenkinek szüksége van valakire, akinek van jó tanácsa. Azonban sokszor nem jó tanácsot kapunk, hanem még zavarosabb lesz tőle a fejünk.

Bővebben...
 
Himalájai mesterek

Zuckerberg, a Facebook alapítója mesélte az indiai miniszterelnöknek, hogy járt a Himalájában és ült Magas Lények mellett, és érezte a shaktit, az energiát, a vibrációt. Steve Jobs és sokan a múltban elmentek a Himalájába, és energiát kaptak, békét kaptak. Inspiráltan tértek vissza Amerikába. A himalájai mesterek és Magas Lények nem is beszélnek. Nemhogy könyvet írnának vagy a Google-ban szerepelnének listákon. Ez a legmagasabb szintű himalájai szellemi hagyomány. Meztelenül élnek, még ashramjuk sincs. Néha fán élnek, néha folyóparton, néha barlangban. Nincs semmijük.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in