Mandalák / Mandalas

10.jpg


Cikkek
Negativitás

A napokban tették fel nekem a kérdést: hogyan tud eluralkodni a negatívitás?

Sokáig tart, az igaz, semmi kétség afelől, azonban nincs fenntartó erő benne. Vissza tudják húzni az energiát, de nem tudják megtartani, mert nincs fenntartó erő benne. A tamasztikus nem tud eluralkodni a földön, nehéz azt megtartani.  A tamasztikusnak mindig szüksége van a szattvikusra és a radzsasztikusra is, a szattvikusnak is szüksége van a tamasztikusra is.

Bővebben...
 
Szávan, Shravan

A Szávan (szankszrit), vagy Shravan (hindu) hónap a júliusi holdtölte után kezdődik, és az augusztusi teleholdig tart. Ekkor a Nap az oroszlán jegyben tartózkodik. Erről a spirituális holdhónapról beszél Svamiji, arról, hogy ez az időszak miért fontos, mi a jelentése. Úgy kezdődik a történet, hogy a Gangát, a folyót le kellett engedni a Földre, hogy folyjon az emberiség javára.  Shívát kérték meg erre, aki ebbe – bár kissé vonakodva – de bele is egyezett. Indra, az Istenségek királya, aki az esőért és monszunért felelős elhatározta, hogy Ganga Shíva fejéből áramoljon ki, majd a Himaláján keresztül a párák síkságain menjen. A Ganga folyó fogja felszabadítani azokat, akik meg vannak átkozva, saját helytelen karmikus tetteik miatt.

Bővebben...
 
Figyelem, figyelmeztetés

Ezeket a kérdéseket időről időre fel kell tenni magunknak, ezért vannak a szatszangok. Nagyon fontosak, ezért mindig azt javaslom, ha nem naponta, akkor egyszer hetente, ha nem hetente, akkor havonta, ha nem havonta, akkor évente kétszer, vagy akár évente egyszer, attól függően ki hogyan tud részt venni rajta. Minél jobban tudunk részt venni ilyen együttes szatszangon, akkor mindenféle problémát el tudunk kerülni, így fájdalmat, szenvedést, minden fizikai fájdalmat.

Bővebben...
 
Szellemi kapcsolat

A szellemi kapcsolat soha ne szakadjon meg. Úgy kell élnünk, hogy tudjuk azt, hogy védelem alatt állunk, hogy vigyáznak ránk. Lehet, hogy fizikailag nem vagyunk kapcsolatban, de tudnunk kell, hogy az út, amelyiket választottunk, az minket megtart, fenntart, kapunk energiát, és mi követjük a tanítást, és ez nagyon fontos. Az idő persze nagyon fontos, már elmondtam nektek, hogy az idő az egyik legfontosabb komponens, része ennek a bolygónak. Ha az ember negatívitásban van, fájdalomban van, szenvedésben van az egy nagyon nehéz időszak.

Bővebben...
 
Az élet maga egy ünnep

Az igazi fesztivál az életről szól. Az élet maga egy ünnep, a szeretet ünnepe, a béke ünnepe, a tudás ünnepe. Egy gyönyörű utazáson vehetünk részt.  Az életet tudjuk ünnepelni, a világot tudjuk ünnepelni, az Univerzumot tudjuk ünnepelni.  Megyünk az utunkon, mintha az erdőben mennénk, vannak benne hegyek, meg virágok, élvezzük a virágot, az összes szépséget ünnepeljük, amit a Természet  Anyánk nyújt, ezáltal megszerezzük magunkban az áldott örömet. Ez nemcsak az elme kitalációja, hanem ez a valóság. Szeretet nélkül nincsen értelme az életnek, szeretet nélkül nem lehet együttérzés, a szeretet nélkül nem lehet béke, nem lehet tudásunk sem.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in