Mandalák / Mandalas

7.jpg


Cikkek
Telecast 2017. december - 1. rész

Pralaja

Újra együtt vagyunk, és újra együtt kontemplálunk a Föld megnyilvánulásain, és az életen. Az életnek és a történéseknek nagyon sok variációja van. A Földön, a világon nagyon sok esemény van, mindenféle helyzet, ami a Puránában le van írva, így például a pralaja, a világ összeomlása és újraindulása is. Nagyon sok pralaját már leírtak a Puránákban, és időnként történnek a Földön ilyenek. Kicsi pralaják egyfolytában történnek, hogy kiegyensúlyozzák a Földön az életet. Természetesen, amikor az ember a fájdalom és a szenvedés folyamatába belegabalyodott, akkor nagyon nehéz mindezt észrevennie. Ha az ember a fájdalomban van, akkor a fájdalomban van, ha szenvedést tapasztal, akkor semmi mást nem tud észrevenni. A szenvedés és a fájdalom közepette csak ezeket vesszük észre, semmi mást. De a fájdalom és szenvedés időszakosak, csupán egy szakasza az életünknek. Néha a kettőségben ez a jó hír, néha pedig ez a rossz, hogy az élet szakaszos. Néha nincs hír, néha sok hír van az életben, a kettősségben. A kettősség, a dualitás nagyon összetett.

Bővebben...
 
Telecast, 2017. április - 4. rész

Kérdések és válaszok

Kérdés: Hogyan álljunk hozzá ezekhez a kérdésekhez?
Válasz: Nem kell ehhez hozzáállni, nem kell ezzel foglalkozni, ezzel bánni, hanem erről tudni kell, hogy fedezzük fel magunkat, az igazi énünket. És tudjuk azt, hogy a másik elem az ő gonosz szintjén van. Ők tovább fognak zavarogni, és bajt okozni, de mi tegyük meg azt, amit meg kell tennünk. A tőlünk telhető legjobbat tegyük meg, és tudjuk azt, hogy nem tudnak nekünk kárt okozni, bár úgy tűnhet, hogy ártanak nekünk.

Kérdés: Az élet egyre stresszesebbé válik?
Válasz: Igen, persze az élet az stresszes. Ez a természetes velejárója. Minél alacsonyabb rendű a tudatosság, annál stresszesebb az élet. Mivel az emberek a világban a legalacsonyabb tudat szintjén vannak, így nem tudják számunkra a magasabb tudatosságot nyújtani. S miután ők ebben az alacsonyabb tudatosságban, tudatszinten élnek, ezért lehúznak minket. Ha minket le lehet húzni, akkor ez fájdalmas lesz, akkor olyan szomorú lesz az egész, és annyira kétségbeejtő, mint amennyire ők maguk is azok. Tehát őrizni, vigyázni kell magunkra. Ezért van az, hogy a szellemi tudás az egyetlen fénysugár számunkra.

Bővebben...
 
Telecast, 2017. április - 3. rész

Az öngyilkosságról

A világon nagyon sok helyről halljuk az öngyilkosság hírét. Mindenhol akár Indiában, akár Európában, Amerikában, nagyon gyakran halljuk az öngyilkosság tendenciáját. Nagyon sok ember hal így meg. Az öngyilkosság állapota, amikor semmi reményt nem látunk, semmi fényt nem látunk, semmi előrehaladást ebben az életben. Amikor az ember ebbe az állapotba jut, a reménytelenség állapotában van, akkor azt gondolhatja, hogyha ennek a testnek vége, akkor az majd békét ad neki. De az ember téved, ez nem ad békét. Ez nem a béke, hanem a kínlódás kezdete. A testnek vége, de a lélek még mindig zavart. A zavart lélek annyira meg van zavarodva, hogy nagyon sok időbe fog telni, amíg újból meg tud születni. Bármelyik élet, nem csak az emberi életről van szó. Az öngyilkosság koncepciója nem elfogadható, nem kigondolható. Elképzelhetetlen az öngyilkosság koncepciója. Persze, vannak kivételek, amikor az ember úgy dönt, hogy elhagyja a testét, de ez már a jógi kategória.

Bővebben...
 
Telecast, 2017. április - 1. rész

Az igazi tudás

A keresztény országokban most múlt el Húsvét ünnepe, Indiában pedig most van vége Vaisakhi (vagy: Baisakhi) ünnepének. A Vaisakhi az újév, amikor a nyár elkezdődik, amikor elkezdenek aratni. Az emberek már a nagyon forró nyárra készülődnek. Az ünnepeknek üzenete van: új életet jelent, új értelmet ad valaminek, új célt. Egész év során az ünnepek arra emlékeztetik az embereket, hogyan kell várakozniuk, előre tekinteniük, a jövő felé tekinteniük. Túl sok mindent készpénznek veszünk, mint például a napfényt, a csillagokat, a Föld klímáját, az évszakokat, a szelet, a vizet, a környezetünket. Evidensnek vesszük, hogy ezek vannak. A test egészséges mozgását, az elmét is készpénznek vesszük. De veszély van abban, ha elfelejtünk valamit. Bár a pozitivitás ott van előttünk, de a negativitás is mindig ott őgyeleg. Ha nem vagyunk éberek és tudatosak, akkor elképzelhető, hogy az ember a sötétség, a negativitás áldozatává válik. Az éberség alatt ne a stresszre, az aggodalomra gondoljunk, hogy az embernek aggódnia kéne valami miatt is. Az éberség azt jelenti, hogy tudjunk arról, hogy ahol van szépség, ott van csúnyaság is, ahol van fény, ott van sötétség is. Ahogy a gyönyörű rózsának is van tövise.

Bővebben...
 
Telecast előadás (2017. február) - 5. rész

Kérdés: Hogyan lehet valaki a Purna egészség menedzsment számára egy nemzetközi figura? Hogy tud ebben szerepet játszani?
Válasz: Azáltal, hogy úgy élünk. Az egészség menedzselése Svámiji módjára, hogy így élünk. Legyünk a példája annak, hogy ez a mi hasznunkra vált, hogy mi követtük ezt az egészségmenedzsmentet. S az emberek felteszik a kérdést, hogy te mit csinálsz? Akkor lehet azt mondani, hogy én ezt meg ezt csináltam, és te is meg tudod ezt tenni. A példamutatás által lehet segíteni, az embereket úgy lehet inspirálnunk. Ez nagyon fontos, hogy embereket inspirálni tudjunk. Ez a segítség. Adni nekik időt, forrásokat, hogy az emberek számára adjunk lehetőséget, hogy ők is felismerjék, hogy mit lehet tenniük. Nagyon sok anyagi forrásra van szükség, hogy az embereket felvilágosítsuk, hogy hogyan kellene élniük. Az emberek tudatlanok, fel kell őket világosítani. Ezért fontos, hogy inspiráljuk őket, hogy ők is használják a saját lehetőségeiket, hogy jobban el legyenek látva információkkal a világban.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in