Telecast 2018. április – 2. rész

Valaki azt kérdezte, hogy az Igazság szabaddá tesz című könyv elején mit csinál az a két madár, miért ülnek ott. Aki kérdezte, az valószínű nem értette meg a két madár történetét. Amit nem lehet megérteni szívből, mert nagyon nehéz, azt gyakorolni kell. Ki kell nyitni a szívet és az elmét, hogy megértsük a lényeget.

A Földnek van egy története. A Föld egyszer az Isten elé járult egy tehén formájában, és kérte az Istent, hogy mentse meg, mert nem bánnak jól vele. Nagyon sok démonikus erő rosszul használja a Földet és visszaélnek vele. Az Istenek megáldották a tehenet, még shaktit is adtak ennek a földszerű tehénnek. Úgy tartják, hogy az ember a tehénből született, ezt Gokarnának hívják. Gokarna megvilágosodott magas lény volt, aki megmentette a Földet és a tehenet. Olvassuk el ezt a nagyon érdekes történet a Mahábhagavata [A nagy bhágavata, azaz a Bhágavata Purána – a szerk.] elején. A történetben nagyon sok tudás van arról, hogy ki a Földanya, ki a tehén, ki az anya é, hogy a tehén adott életet az embernek, sőt inkább egy magaslénynek, akit Gokarnának neveztek.
Szép Gangá, szép Himalája – Mentsük meg a Gangát, mentsük meg a Himaláját. Ez az egyik program. Egy másik pedig egy védikus egyetem kialakítása több helyen (például Amerikában, Indiában). Ez utóbbi program célja, hogy azt tanítsa az embereknek, amit egy normális, átlagos, modern egyetemen nem lehet megtanulni. A védikus egyetemen az emberi tudás összes aspektusát megtanulhatják, az elmét a szívet kiterjesztő tanításon, oktatáson keresztül. A védikus egyetemmel az az elképzelés, hogy az embert tanítani, képezni kell és a tudást terjeszteni kell. Az emberek értsék meg az élet legelemibb részét, értsék meg azt, amit a modern oktatási rendszerekben egyáltalán nem tudnak megtanulni.

Nagyon érdekes, hogy ha valami jót és szép dolgot az ember meg akar tudni, azt az iskolában, a főiskolán, az egyetemen nem tanítják, azt a tudást az ember egyéni kutatással tudja csak megszerezni. És ez szomorú. Sem otthon, sem az iskolában nem tanulnak ezekről, nem tanítják ezeket. Az embernek magának kell utána járnia ezeknek a kérdéseknek, tehát meg kell keresni valami alternatív módon ezt a tudást. Ez nagyon szomorú, mert ezeknek a dolgoknak a tananyag részét kellene képzniük. Otthon is erről kellene beszélni, de otthon csak a pletyka megy, a celebekről, a korrupt politikusokról beszélgetnek. Így nem adnak semmi mintát a gyerekeknek, mert otthon sincs meg ez a kultúra. Az egész világon figyelmen kívül hagyják a Védikus tudást. Még Indiában is, ahol mindennek nagy hagyománya van, ott is haldoklik. Az emberek annyira az anyagi eredményekkel vannak eltelve, így tehát a Föld, a Gangá, a Himalája veszélybe kerültek.
Az igazi tanítók is veszélyben vannak, támadásnak vannak kitéve. Az emberek csak tettetik a tudást és azok az ember sikeresek. Aki tiszta és őszinte, annak nehézségei vannak. Svámiji az embereknek azt tanítja, hogy nem kell félni, ha nem teszel semmi rosszat. A modern időkben az embereknek figyelniük kell, és védeniük kell magukat, mert ha semmi rosszat nem tesznek, akkor is bajba kerülhetnek. A modern idő ilyen nagyon szomorú. Mindenhol pusztítás történik, és akiknek az értékeket kellene védeniük, ők csendben vannak, elbújnak és nem bátrak, nem harcolnak a gonosszal szemben. Akik hazugok, akik úgy tesznek, mintha tudnának valamit, akik csalnak, azok a sikeresek. Ez a modern idő. Nagyon komoly, súlyos időszak, súlyosabb, mint bármikor korábban volt.

Itt van az ideje, hogy felébredjünk! A nagy felébredésnek az egész világban meg kellene történnie azért, hogy meg tudjuk védeni az igazságot és azokat, akik a természetet, a szépséget támogatják. Különben elképzelhetjük, ha a gonosz kezén van a természet, vagy lesz a végén, akkor az egész világ rossz kezekbe kerül. Elképzelhetjük, hogy akkor mi fog történni, több katasztrófa, több konfliktus, több szenvedés lesz.

Most itt az ideje, jobban, mint bármikor máskor, hogy a tudást, a szépséget, a nagy védikus hagyományt terjesszük. A Máyá illúziója olyan hatalmas, hogy az embereket elvakítja. Olyan vakok, hogy nem látják az igazat, annyira megijednek, hogy félősek lesznek, nem tudnak hangot adni az aggodalmaiknak