Egészségügyi figyelmeztetés

Mielőtt gyakorolni kezdesz fontos, a saját magad védelmében néhány alapdolgot megérts a jógával kapcsolatban. A gyakorlás így válhat csak örömödre. Kérünk, alaposan olvasd át az itt leírt általános információkat!Elegendő, ha az itt következő információk birtokában kezdesz gyakorolni, mégis javasoljuk, hogy olvasd el Dr. Svami Purna Kiegyensúlyozott Jóga c. könyvét is Itt még több alapvető testtartást és helyzetet találsz, amelyek előkészítenek egyrészt a összetettebb jóga gyakorlatokra, másrészt arra, hogy haladóbb szemmel nézve élvezd az életet.

A jóga gyakorlása egészséget és jó közérzetet biztosíthat, kiküszöbölhet fizikai és mentális betegségeket és rendellenességeket, de soha nem alkalmazható az orvosi kezelés helyett. Kérünk, beszélj az orvosoddal, mielőtt a gyakorlatokba fogsz. Orvosod ismeri az egészségügyi háttered, így tanácsokat adhat, hogy elkezdj egy gyakorlatot vagy sem. Sok orvos most ismeri fel a jóga gyakorlásának előnyeit és jótékony hasznát, és javasolja alkalmazását pácienseinek.

A Dr. Svami Purna által összeállított és itt bemutatott gyakorlatok nagyon finomak, ezért gyakorlásuk ideális mindazoknak, akik nem végeznek rendszeresen nehezebb testmozgást. A Purna Jóga egy rugalmas rendszer, amelyet arra terveztek, hogy egészében és részeiben is, meditációval egybekötve vagy anélkül is élvezetes legyen a gyakorló számára. Ez a program a jóga pozitúrák változatosságát hivatott bemutatni. A jógagyakorlatok végzése mindenki számára haszonnal jár.

Honlapunkon tíz pozitúrát mutatunk be, amelyet érdemes hónapról-hónapra tökéletesen begyakorolni. A pozitúrák mellett azok jótékony hatásait is bemutatjuk, minden mozdulathoz világos és könnyen követhető illusztrációt és leírást adunk. A gyakorlatokat mindig kiegészíti egy Dr. Svami Purnától származott idézet vagy vers, amely az elmélyülést segíti.

Gyakorolj minden nap és élvezd az ászanák hatását!